Blog

Een zeer goede prestatie, Optimo ISO27001 / ISO 27701

Een zeer goede prestatie. Optimo kan voortaan snel aantonen dat ze de informatiebeveiliging en privacy goed op orde hebben. Afgelopen donderdag de uitreiking gedaan samen met #BrandCompliance, zij deden de accreditatie en #inTECHrity de begeleiding bij de implementatie.

Optimo zegt niet allen dat ze constant in beweging zijn maar maken het in de praktijk ook waar. Daarom staan zij altijd open voor innovatie en nieuwe ideeën. Uit elke situatie halen zij altijd het beste, ook al is dit niet altijd de ideale situatie. Dit maakt hun flexibel en helpt hun de beste oplossingen te vinden voor de klant. Dit is precies de reden waarom zij de lat voor zichzelf hoger hebben gelegd en ook gelijk op gaan voor een extra ISO27701 certificering.

 

Wat houdt ISO 27701 in?

Bij ISO 27001 ligt de nadruk op informatiebeveiliging. Voor ISO 27701 wordt deze norm aangevuld met eisen die specifiek zijn gericht op persoonsgegevens. Voorbeelden zijn richtlijnen voor verwerkersovereenkomsten, een datalekregister, een interne procedure voor het melden van een datalek, etc. Verder is er bij ISO 27701 sprake van een PIMS (Privacy Information Management System) in plaats van het bij ISO 27001 welbekende ISMS (Information Security Management System). 

Tegelijk of na elkaar?

Is het verstandig om ISO 27701 gelijk mee te nemen als u toch al bezig bent met een ISO 27001 certificeringstraject? En hoe voegt u ISO 27701 handig toe aan de reeds aanwezige ISO 27001 certificering? Vragen waar u vanzelfsprekend antwoorden op wilt hebben. Bij inTECHrity hebben we jarenlang ervaring met ISO-certificeringen en AVG-trajecten. Wij adviseren u graag, zodat u een juiste afwegingen kunt maken om één traject of beide trajecten gezamenlijk op te pakken. Als u al ISO 27001 gecertificeerd bent, dan kunnen we de impact van ISO 27701 voor u in kaart brengen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ISO 27701 certificering en wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Gepubliceerd: 06-03-2022
Geschreven door: Rudi Düpper
Deel blog: