Diensten

Awareness

We nemen technische maatregelen om onze data te beschermen. We gebruiken up-to-date besturingssystemen, een antivirusprogramma, een firewall en een VPN-verbinding. En toch is het minstens zo belangrijk om de cyberskills van het personeel verder te ontwikkelen. Diverse deskundigen stellen namelijk dat de medewerker de zwakste schakel is in de beveiliging van data.

Een stappenplan voor het creëren van awareness

Het is duidelijk dat we aan slag moeten en awareness moeten creëren. Maar hoe doen we dat dan? Om echt resultaat te boeken en succesvol awareness te kweken, moeten we onze medewerkers regelmatig en in hapklare brokken een security awareness training aanbieden.

De volgende stappen kunnen hierbij helpen:

 1. Definieer het doel welke u wilt bereiken: van welke risico’s moeten de medewerkers zich bewust worden?
 2. Inventariseer het aantal security incidenten.
 3. Bepaal de aanpak en de meest geschikte momenten in het jaar.
 4. Begin met de acties, varieer ze en maak het vooral niet vrijblijvend:
  • Zoek naar ambassadeurs binnen de organisatie die security belangrijk vinden.
  • Maak gebruik van gratis middelen, zoals intranet en flyers met beveiligingstips.
  • Maak gebruik van e-learning tools.
  • Doe het periodiek en benoem bepaalde weken als bewustwordingscampagne-weken.
  • Benoem tijdens personeelsbijeenkomsten het belang van security en laat duidelijk zien dat het management dit erg belangrijk vindt.
 5. Evaluatie

E-learning

Inmiddels staat internet bol van de e-learning tools voor awareness, de ene nog duurder dan de andere. Bij inTECHrity bieden wij een goedkope oplossing in plaats van zo’n kostbaar awareness programma. Wij helpen met een online trainingsprogramma, digitale posters en een nulmeting, zodat u straks ook het resultaat gaat zien.

Wij bieden dit programma samen met een partner aan en het bestaat uit een serie korte trainingsmodules, games en kennistesten. De abonnementsprijzen variëren van € 1,50 tot € 3,50 per medewerker per maand. Aan de hand van geanimeerde video’s, scenario’s, praktijkvoorbeelden en tips & tricks leren medewerkers wat hun rol is binnen de organisatie als het gaat om informatiebeveiliging en hoe zij veilig(er) en bewust(er) kunnen werken. En dit is ook direct toepasbaar in privésituaties. Want ook thuis hebben we te maken met het gebruik van veilige wachtwoorden, het herkennen van phishing e-mails en het omgaan met (gevoelige) gegevens.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Neem contact op om kennis te maken met de specialisten van inTECHrity. Wij helpen u graag verder!

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!