Diensten

Implementatie consultancy 

Waarom heb ik een consultant voor nodig? 

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom u een consultancybedrijf nodig zou hebben om een ISO-certificaat te behalen. De AVG-maatregelen zijn al lang op orde, dus dan moet ISO 27001 toch eenvoudig te implementeren zijn? De praktijk leert ons helaas anders. Om dit te illustreren zoomen we in op een belangrijk onderdeel van de implementatie, namelijk de risicoanalyse.

Wij merken helaas maar al te vaak dat een risicoanalyse minder grondig is uitgevoerd dan zou kunnen én moeten. Dat is natuurlijk een gemiste kans om eens goed naar uw organisatie te kijken. Met een Business Impact Assessment maken we een inschatting van de pijn en de gevolgen indien de vertrouwelijkheid, integriteit en/of beschikbaarheid van informatie wordt geschaad. Dat is een hele volzin, maar deze risicoanalyse vormt wel de basis voor het uitwerken en implementeren van de ISO 27001 beheersmaatregelen.

Wat zijn de voordelen van consultancy

inTECHrity biedt organisaties begeleiding in zowel de fase voorgaand aan de certificering als daarna. Na de certificering blijft het immers belangrijk dat u kunt aantonen dat uw organisatie daadwerkelijk handelt naar wat er staat beschreven. inTECHrity begeleidt niet alleen de implementatie van de ISMS-structuur en het uitwerken van de controls, maar geeft ook gericht advies over de verdere invulling van ISO 27001, NEN 7510 en/ of andere normeringsprojecten. Zo weet u zeker dat de processen rondom informatiebeveiliging bij uw organisatie goed zijn geborgd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Neem contact op om kennis te maken met de specialisten van inTECHrity. Wij helpen u graag verder!

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!