Diensten

Security Officer

Heb je al een goede Security Officer in huis?

Er wordt behoorlijk wat verwacht van een security officer. Hij of zij moet alle facetten van informatieverwerking in de organisatie overzien én welke impact deze informatie kan hebben op processen, mensen of derden. Uiteraard moet de security officer bekend zijn met alle relevante wet- en regelgeving. En daarnaast wordt nog verwacht dat hij of zij verstand heeft van fysieke, technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen en dus kan inschatten of er afdoende maatregelen zijn genomen.

In de praktijk

Vaak worden de taken van een security officer opgepakt door een lid van het management. Dat lijkt op het eerste gezicht een logische keuze. Op het moment dat een organisatie opgaat voor een ISO 27001 certificaat, begrijpt iedereen het nut en de noodzaak en is er meer dan voldoende aandacht voor het invullen van deze rol. Maar als het certificaat eenmaal is behaald, gaat men weer over tot de orde van de dag en verdwijnt de rol van security officer steeds meer op de achtergrond. Het is dan simpelweg hopen dat het goed blijft gaan.

Het is duidelijk dat dit geen ideale situatie is. Maar hoe vind je een gemotiveerde security officer met voldoende kennis van bovengenoemde onderwerpen én voldoende tijd om de noodzakelijke activiteiten in te passen in zijn of haar drukke werkschema?

Een externe security officer

Wat helpt is om een security officer te zien als een rol in plaats van een functie in de organisatie. En als u binnen uw organisatie geen geschikte medewerker kunt vinden, dan kan deze rol uitstekend worden ingevuld door inTECHrity bijvoorbeeld op parttime basis.

inTECHrity vervult graag de rol van security officer binnen uw organisatie. Onze gemotiveerde medewerkers hebben ruime kennis en ervaring om de benodigde taken uit te voeren en de organisatie mee te nemen in de noodzakelijke maatregelen. Zo kunt u zich blijven focussen op de kernactiviteiten en hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van de informatie.

De security officers van inTECHrity helpen graag met de volgende werkzaamheden:

 • Controleren van de voortgang van de openstaande issues en/of verbeterpunten
 • Fungeren als klankbord bij het uitwerken van issues en verbeterpunten
 • Bewaken van de activiteiten, zoals deze zijn opgenomen in de ISO Governance Kalender
 • Ondersteunen bij leveranciersbeoordelingen
 • Bewaken of managen van de opvolging van security-incidenten
 • Overdragen van kennis op het gebied van informatiebeveiliging (incidenten) aan medewerkers
 • Overzicht houden op de implementatie van maatregelen en de bijbehorende risico’s
 • Opzetten van bewustzijnsprogramma’s op het gebied van informatiebeveiliging voor medewerkers
 • Aansturen en bewaking van verbeterplannen
 • Beantwoorden van ad-hoc-vragen
 • Up-to-date houden van alle beleidsdocumenten op het gebied van informatiebeveiliging.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de invulling van de rol van security officer en wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Neem contact op om kennis te maken met de specialisten van inTECHrity. Wij helpen u graag verder!

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!