ISO-certificeringen

ISO 14001

Milieumanagement draagt bij aan de duurzaamheid en energiebesparing in een organisatie. Door de processen volgens de ISO 14001 norm voor milieumanagement in te regelen wordt de duurzaamheid binnen de organisatie gewaarborgd.

ISO 14001 is de internationale standaard voor milieumanagement. In deze standaard staat beschreven hoe u procesmatig milieurisico’s kunt beheersen en indien mogelijk voorkomen. ISO 14001 is bedoeld voor MVO’s en andere organisaties die hun duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau willen tillen.

Internationale norm voor milieumanagementsysteem

ISO 14001 is een onderdeel van de NEN-EN-ISO 14000:2015 serie en staat internationaal bekend als de norm voor het Environmental Management System (EMS), ook wel milieumanagementsysteem genoemd. Dit managementsysteem voor milieu helpt u om uw business op een duurzame en gecontroleerde wijze verder uit te bouwen waarbij u organisatie de invloed op het milieu vermindert.

Voordelen van een milieumanagementsysteem

  • Beter milieumanagement leidt tot minder afval en tot minder energieverbruik;
  • U verbetert de efficiëntie en verlaagt zo de kosten voor de bedrijfsvoering;
  • Met een ISO 14001 certificaat toont u aan dat u de wet- en regelgeving naleeft en vergroot u uw mogelijkheden.
  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen en realiseert meer vertrouwen bij uw stakeholders en opdrachtgevers.
  • U bent goed voorbereid op het veranderende zakelijke landschap.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ISO 14001 certificering en wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!