ISO-certificeringen

ISO 27001

ISO 27001 is dé internationale standaard voor informatiebeveiliging. In de ISO 27001 norm staat beschreven hoe u procesmatig met het beveiligen van informatie moet omgaan om de vertrouwelijkheid, toegankelijkheid en integriteit van informatie binnen u organisatie te waarborgen. Dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstantie ofwel auditor.

Wat betekent een ISO 27001 certificering voor uw organisatie?

Een ISO 27001 certificering toont aan dat u organisatie voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Zo laat u uw opdrachtgevers, leveranciers en andere betrokken partijen zien dat u veilig met persoonlijkeinformatie omgaat. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat de partners met wie zij samenwerken, hun informatiebeveiliging goed op orde hebben. Een ISO 27001 certificaat draagt dus niet alleen bij aan uw imago, maar creëert u ook extra commerciële kansen voor uw organisatie!

Verschil tussen ISO 27001 en ISO 27002

ISO 27001 is een managementsysteemstandaard. In deze norm staat hoe u als organisatie u ISMS op een procesmatige manier moet inrichten. Dit proces moet voldoen aan de Plan Do Check Act Cycle en er moet een risicoanalyse worden uitgevoerd. ISO 27002 is een uitbreiding op ISO 27001. Het geeft handvatten om invulling te geven aan de vereisten van ISO 27001. In ISO 27002 staan voorbeelden en maatregelen om de risicoanalyse voor uw organisatie vorm te geven.

Voordelen van een ISO 27001 certificering

Binnen de organisatie levert het inrichten van een managementsysteem voor informatiebeveiliging op vele vlakken voordelen op. U bent continu scherp op het terugdringen van beveiligingsrisico’s.

 • Risico’s en incidenten beperken
  Door het inrichten van een managementsysteem voor informatiebeveiliging is uw organisatie altijd in staat om risico’s tijdig te signaleren. Hierdoor kunt u sneller optreden of reageren en zo (imago)schade voorkomen.
 • Betrouwbaar
  Met het ISO 27001 certificaat bewijs u als organisatie dat u een betrouwbare partner bent. U kunt aantonen dat u zorgvuldig met persoonsgegevens omgaat en wet- en regelgeving naleeft.
 • Commercieel voordeel
  Met het ISO 27001 certificaat laat u als organisatie zien dat u serieus bezig bent met informatiebeveiliging. Hiermee onderscheid u zich van concurrenten en kan het certificaat een commercieel voordeel voor u organisatie opleveren.
 • opdrachtgevertevredenheid
  Door het inrichten van de processen op basis van ISO 27001, kunt u de gegevens van uw opdrachtgevers beter beveiligen en risico’s beperken. Hiermee vergroot u het vertrouwen tussen jou en uw opdrachtgever.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ISO 27001 certificering en wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!