Sectoren

Dienstverleners

Steeds vaker staan dienstverleners voor de uitdaging hoe ze veilig moeten omgaan met de grote hoeveelheid data die ze in huis hebben. Organisaties verzamelen vaak meer informatie dan waarvan zij zich bewust zijn. Een datalek of ransomware-aanval is niet alleen schadelijk voor de direct betrokken partijen, maar kan ook grote impact hebben op de reputatie van de organisatie.

Hedendaagse uitdagingen

Tijdens onze dagelijkse werkzaamheden komen we continu in aanraking met informatie en verwerken we data voor allerlei doeleinden. De beveiliging van deze vaak privacygevoelige gegevens speelt dan ook een steeds grotere rol in de dienstverlening. Zo gebruiken we in steeds grotere mate e-mail en datasharingtools voor klantinteracties en wordt het burgerservicenummer (BSN) op grote schaal verwerkt. En ondanks alle waarschuwingen vindt het delen van inloggegevens nog steeds met enige regelmaat plaats.

Door de groeiende adoptie van mobiel en op afstand werken, hebben kantoren steeds minder grip op data binnen hun organisatie. En deze ontwikkeling is in een stroomversnelling gekomen door COVID-19. Daarnaast doen we, soms noodgedwongen, zaken met leveranciers in de keten die niet altijd waarborgen bieden of blijk geven prioriteit toe te kennen aan informatiebeveiliging. Aan de andere kant wordt de roep om aantoonbaar bewijs dat informatiebeveiliging bij uw organisatie echt op orde is, steeds groter.

Ons advies

Als professionele dienstverlener wilt u natuurlijk zo maximaal mogelijk de risico’s van een datalek of ransomware-aanval afdekken. Daarnaast wilt u op snelle en doelmatige wijze kunnen reageren op de steeds vaker voorkomende vraag van cliënten om aan te tonen dat de informatiebeveiliging bij uw organisatie echt op orde is. Een doeltreffende manier om dit aan te pakken, is het behalen van het ISO 27001 certificaat. Hiermee weet u niet alleen zeker dat u alle processen rondom informatiebeveiliging goed hebt geregeld, maar kunt u dat ook eenvoudig aantonen! Om deze redenen hebben de grote advocaten- en accountantskantoren al een ISO 27001 certificaat behaald.

Diensten van inTECHrity

Bij inTECHrity helpen we u graag met onderstaande diensten om uw vraagstuk inzake informatiebeveiliging op te lossen. Als specialist in het waarborgen van informatiebeveiliging begeleiden we organisaties bij het voldoen aan wet- en regelgeving ten aanzien van AVG en certificeringen rondom informatiebeveiliging en bescherming van persoonsgegevens, zoals ISO 27001. Met onze ruime kennis en ervaring in uw sector helpen wij u graag op pragmatische wijze verder. Meer weten over onze service en nazorg? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!

Benieuwd naar de diensten van inTECHrity?