Sectoren

Implementatiepartner

Als implementatiepartner is het een continue uitdaging om jezelf positief te onderscheiden van de concurrentie. Er verschijnen regelmatig berichten over het falen van software-implementaties en dan wordt vaak gewezen naar de implementatiepartner. Hoe kunt u laten zien dat toekomstige klanten bij uw organisatie wel in goede handen zijn?

Volgens Gartner komt het mislukken van software-implementaties doordat bij veel bedrijven een gebrek is aan duidelijkheid rondom de totale kosten en tijdlijn voor ERP- of andere software-implementaties. Ook blijkt het moeilijk om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken door het ontbreken van industriestandaarden. Klanten kiezen voor een software-oplossing die niet geschikt blijkt voor hun sector of bedrijfsbehoeften, en/of voor een partner die hen een ongeschikte beslissing laat nemen.

Hoe onderscheidt u op een positieve manier?

Een zoekende cliënt vergelijkt implementatiepartners meestal in eerste instantie op basis van de projectaanpak. Het is dan ook belangrijk dat ze de diverse projectaanpakken en -methodieken begrijpen en inzien waarom u als implementatiepartner een specifieke aanpak hanteert, welke voor- en nadelen deze aanpak heeft en hoe de aanpak in de praktijk wordt toegepast. Dit zijn basiselementen waarop u als implementatiepartner natuurlijk al een antwoord klaar hebt.

Het is dan ook de vraag waarmee u zich als implementatiepartner nog meer kunt onderscheiden. Dit onderscheid kunt u maken met een ISO-certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u bepaalde processen op orde hebt en zo laten zien dat u als organisatie voldoet aan specifieke standaarden en normen.

Onderscheid jezelf met behulp van ISO

U kunt als implementatiepartner het ISO-certificaat gebruiken voor commerciële doeleinden. Maar het wordt ook steeds vaker een dwingende vraag of eis in een offertetraject. Steeds meer organisaties vragen bijvoorbeeld om een ISO 27001 certificaat, voordat ze met een nieuwe partner in zee willen gaan. Logisch, want met een ISO 27001 certificering laat u zien dat uw organisatie voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Een ISO-certificering helpt om op een duidelijke manier aan te tonen dat u uw processen op orde hebt.

Diensten van inTECHrity

Bij inTECHrity helpen we u graag met het implementeren van de benodigde maatregelen binnen uw organisatie om te voldoen aan alle eisen van de ISO-norm. Met onze jarenlange ervaring en kennis hebben we een totaalpakket aan diensten ontwikkeld. We begeleiden u niet alleen tijdens de certificering zelf, maar ook in de voorbereidende fase en in de fase erna. Want ook dan blijft het belangrijk dat u kunt aantonen dat uw organisatie daadwerkelijk handelt naar wat er staat beschreven. Meer weten over onze service en nazorg? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!

Benieuwd naar de diensten van inTECHrity?