Waarom certificeren?

Waarom is een ISO of NEN-certificering nodig? 

Het aangaan van een certificeringstraject doet u in de eerste plaats voor uw eigen organisatie. Het doel van een normering is om de volwassenheid van uw organisatie te benadrukken en de continuïteit van te waarborgen. De buitenwereld, uw opdrachtgevers vragen steeds vaker en dwingender om bewijs of uw organisatie de zaken goed op orde heeft.

Het is voor organisaties van belang om goed om te gaan met de aanwezige gegevens en te voldoen aan de eisen van informatiebeveiliging. Niet alleen de wet- en regelgeving vraagt daarom, maar ook de consument wil zeker weten dat er nauwkeurig met zijn privacy wordt omgegaan. Veel ondernemingen krijgen zo op de een of andere manier met informatiebeveiliging te maken.

Commercieel voordeel

Organisaties krijgen steeds meer te maken met vertrouwelijke en privacygevoelige gegevens. Maar hoe zorgt u als organisatie dat u hiervoor de juiste beheersmaatregelen treft? En hoe laat u aan opdrachtgevers, leveranciers en andere belanghebbenden zien dat deze maatregelen op orde zijn? Een ISO- of NEN-certificering is dé oplossing. Bij aanbestedingstrajecten van de overheid is een ISO- of NEN-certificaat vaak een vereiste. Met het certificaat kunt u direct aantonen dat u alles goed hebt geregeld en gewaarborgd.

Alle risico’s in kaart

Een bijkomende reden om ISO te implementeren, is dat ISO nu meer is gebaseerd op risico-gebaseerd denken. Dat komt de continuïteit van uw bedrijf ten goede en dat is iets wat uw opdrachtevers  bijzonder belangrijk vinden. De ISO-richtlijnen voor bedrijfsvoering en risico-gebaseerd denken bieden ruimschoots handvatten om gestructureerd en beheerst op de bedrijfsrisico’s te reageren, zodat uw als organsiatie in staat wordt gesteld de resultaten te bereiken die je, in jouw strategie, voor ogen had.

Een certificaat als waarborg

Klanten vragen dus om een ISO-of NEN-certificaat omdat zij de garantie willen hebben dat hun leverancier begrijpt wat ze eisen en verwachten en dat hun leverancier daar ook adequaat invulling aangeeft. Dat de diensten en/of producten die worden afgenomen aan een constante hoog niveau voldoen. Met andere woorden, de klanten zoeken een borging dat er aan hun wensen en eisen voldaan zal worden en met een certificaat kunt u dit aantonen.

inTECHrity en certificeringen

Met onze jarenlange en zeer ruime praktijkervaring helpen wij organisaties om de noodzakelijke ISO- en NEN-maatregelen binnen de organisatie snel en eenvoudig te implementeren. Zo weet u niet alleen zeker dat alle processen echt goed op orde zijn, maar kunt u dat ook eenvoudig aantonen en profiteren van commerciële voordelen in offertetrajecten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over certificeren en wat inTECHrity hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we maken graag kennis!

Neem contact op om kennis te maken met de specialisten van inTECHrity. Wij helpen u graag verder!

Meer weten over de diensten en knowhow van inTECHrity? Wij maken graag kennis en onze specialisten helpen u graag verder!